Έφυγε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπεραιωνόβιος μπάρμπα Μήτσιος Βασ. Κοκκότης, σε ηλικία 103 !!!! ετών.

Έφυγε σήμερα απόγευμα Σαββάτου και ο υπεραιωνόβιος μπάρμπα Μήτσιος Βασ. Κοκκότης, ο Πρόσφυγας όπως τον ξέραμε, σε ηλικία 103 !!!! ετών.

Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε την τέχνη του ξυλουργού στο εργοστάσιο ξυλουργίας του Μαρούση στο Λυγουριό του Άργους.Επιστρέφει στο χωριό μετά το στρατιωτικό του και ασκεί επαγγελματικά την τέχνη που έμαθε.Το χειροπρίονο και η πλάνη τα εργαλεία του.Το 1960 φτιάχνει μια παράγκα στα Μαζέικα και εργάζεται σκληρά για τα προς το ζειν.Σιγά σιγά μεγαλώνει την επιχείρηση με σύγχρονα μηχανήματα και γίνεται ένας από τους πιο πετυχημένους επαγγελματίες της περιοχής.Η εργατικότητα, η καλοσύνη και ο ήρεμος χαρακτήρας του τον κάνουν αγαπητό.

“Είμαι εκατό χρονών και βάλε.Δεν γνώρισα ποτέ πόνο, ούτε πονοκέφαλο, έχω δυνάμεις να ανέβω στην κορυφή του Χελμού, το μυαλό μου είναι ξυράφι, θυμάμαι τα πάντα από τότε που ήμουν παιδί, είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου, όμως τα τελευταία πέντε έξι χρόνια έχασα το φως μου αλλά Δόξα τω Θεώ εκείνος ξέρει”.
Αυτά έλεγε πριν το τελευταίο ταξίδι του.!!!
Μπάρμπα Μήτσιο, εμείς πέρα από στενοί συγγενείς υπήρξαμε και καλοί φίλοι.Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα χρόνια που συγκατοικήσαμε όταν ήμουν μαθητής στο Γυμνάσιο στα Μαζέικα.

Να είναι αιωνία η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!
Θερμά συλλυπητήρια στην θειά Ντίνα, στον Βασίλη και σε όλους τους συγγενείς.
Χαιρετισμούς αιώνιας αγάπης να δώσεις σε όλους τους δικούς μας τώρα που θα τους συναντήσεις !

Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα την 17.00 ώρα από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στα Μαζέικα.
Καλό ταξίδι Μπαρμπα Μήτσιο !!!

πηγή – Τουρλάδα Καλαβρύτων

Σχετικές δημοσιεύσεις